Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Без плейбек. Близки срещи от пети вид“: разказ за големите в музиката

БНР Новини
Йохан Девлетян на премиерата на книгата.
Снимка: личен архив

„Без плейбек. Близки срещи от пети вид“ е четвъртата книга на Йохан Девлетян, дългогодишен ръководител на Дирекция „Култура“ в община Пловдив и организатор на едни от най-големите музикални фестивали и концерти у нас.

Снимка
Книгата включва 28 документални разказа за срещите и съвместната му работа с големите имена на световната сцена като Били Кобъм, Джон Лорд, Рик Уейкман, Нейджъл Кенеди, Жан-Люк Понти, Ранди Брекър, както и с нашите световни звезди Милчо Левиев, Теодосий Спасов, ФСБ и още много други. Това е вдъхновен от величието на големите музиканти разказ за срещите с истинското изкуство.

Ето какво пише за значението на тази книга Даниела Кузманова в предговора: „Впечатляваща е фината сплав, която е постигната между световните и нашите „световни“ музиканти, от искреното самочувствие на автора за българските стойностни образци, от начина, по който ги поставя „на равна нога“ без да спестява слабостите на едните, а и на другите. Мисля си, че само човек, който живее с Музиката, която обича и Тя е присъствала, променяла, оформяла и оставяла отпечатък в душевността му, може да напише всичко това…
„Без плейбек“ е духовен катарзис за читателя и за автора. Не давайте „Без плейбек“ на приятели, защото няма да ви я върнат. Ценна е!“

След премиерата в Пловдив Йохан Девлетян представи книгата и в София. Предстои срещата на автора с публиката и в други български градове.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна