Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осми ден институциите не дават информация кой ще понесе отговорност за удавил се ученик в Гълъбник

Снимка: БНР


Преди седмица 10-годишно момче от Перник се удави в незаконно изграден малък водоем - дупка с вода, в радомирското село Гълъбник. Момчето е било ученик в местното училище „Христо Ботев“. Осми ден институциите не дават информация как се е случила трагедията и кой ще понесе отговорността.

Директорът на училището е в болнични и не вдига телефона си. На обажданията не отговори и началникът на районното управление по образованието в Перник Ваня Коконова.

В школото, което е на центъра на селото, 16 учители и възпитатели се грижат за 30-тина деца разказва кметът на Радомир Пламен Алексиев. Съученици на починалия твърдят, че той е бил част от компания с други момчета от Перник, които са имали проблем с дисциплината и често бягали от час.

Според местните жители, ямата съществува от много години и може да се пълни от чешма с изворна вода. Дълго време тя е била суха, но наскоро местен младеж, който не живее в селото, се е опитал да превърне мястото в кът за отдих и отново напълнил рова, вероятно за да пусне в него декоративтни рибки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна