Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природолюбители и туристи посещават ежедневно третия по височина водопад в България – Скакавишкия

Скакавишки водопад
Снимка: Кирил Фалин

Десетки природолюбители, цели групи туристи, сред които и чужденци, посещават ежедневно третия по височина водопад в България – Скакавишкия. Това казва кметът на село Полска Скакавица Емил Димитров. Водопадът беше рехабилитиран за около 200 000 лева с проект на Община Кюстендил. Изградена е еко пътека, лабиринт изцяло от дърво, не е полаган нито грам бетон – казаха туристи, посетили мястото през тези дни.

Еко пътеката е дълга около 700 метра с денивелация около 100 метра. Изградени са подходи, както и алея, широка около метър. Тя следва самия водопад. По досегашната пътека към средата на водопада са изградени дървени стълби и парапети. При едната от скалите се появи и дървено мостче, както и беседки. Всичко това радва туристите и посетителите, но сред тях има и доста претенции за това дали един скъп проект може да промени в исканата посока визията на водопада като туристическа дестинация.

Напливът от туристи при водопада през лятото е голям, казва местен жител, който живее буквално на метри от атракцията:

"Според мен не са направени беседките точно където трябваше, но хора си има много, и змии има. Хората трябва да се пазят, защото пътеките са обрасли с трева. Нищо чудно ако настъпиш змия, да те ухапе".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Кирил Фалин.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени