Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев призна, че МВР прави грешки

В заседателната зала на МВР се проведе редовен месечен брифинг на Валентин Радев
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев призна, че МВР прави грешки. В коментар за неуспелия вот на недоверие към кабинета той допълни, че ръководството е изчело мотивите на опозицията, за да види къде са слабите места в управлението на министерството:

"Считам, че се справяме сравнително добре в сравнение, както казах отново, с периоди назад. Тези мотиви съм ги чел и съм молил и колегите, и това направихме – да видим вътре какво те ни питат и от подтекста да разберем къде са ни слабите места, за да се подготвим. Това сме правили през цялото време. Аз така съм си мислил, че винаги вотовете до това водят, но поне да ни посочат кривиците. Защото няма как да не правим грешки. Аз отново казах – 50 000 души, за какво ли не отговаряме? Опитваме се, откакто ние сме политическо ръководство, да разграничим отговорностите на министерството, да са точни и ясни и като ни питат за нещо, да знаем да отговаряме и там да полагаме усилия по-големи, включително и финансови средства".

Ръководството на МВР отчете, че най-много бягства от местата за лишаване от свобода е имало през 2002 година и отчете като грешка на служителите на министерството причините за бягствата на задържани в Пловдив и Враца.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна