Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

113 офицери и 44 сержанти от Националния военен университет вече са част от Българската армия

| обновено на 27.07.18 в 16:08
3
Снимка: Здравка Маслянкова

Българската армия от днес се попълни със 113 офицери и 44 сержанти от Националния военен университет "Васил Левски“. Дипломите и пагоните на първенците и отличниците във Велико Търново връчи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. 140-ият випуск, носещ името на революционера Христо Ботев, днес получи първите си офицерски пагони, а кадетите от Професионалния сержантски колеж бяха произведени в чин младши сержант. 

След като награди първенците и отличниците на Националния военен университет "Васил Левски“ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви:

"Искам да напомня още веднъж, че вие влизате в редовете на една армия, която никога не е губила войни. Вие влизате и ставате командири в една армия, която никога не е позволила българско знаме да попадне в плен. Вие влизате в една армия, която винаги честно и всеотдайно, до край се е борила за защитата на българския народ и отстояване на българската държавност. Вие трябва да спечелите доверието и на целокупния български народ, който винаги основно и единствено е разчитал на своята армия. Връзката между народ и армия, въпреки политическите катаклизми, въпреки превратностите на времето, никога не е прекъсвала". 


Началникът на Националния военен университет бригаден генерал Пламен Богданов призова завършващите офицери и сержанти:

"Укрепвайте и защитавайте честта на родината по примера на великите ни предци. Опирайте се на офицерските и сержантските традиции и заветите, които те са ни оставили. Ползвайте се от уроците на историята за благото на обществото, държавата и българската армия. Това е вашата кауза. Това е общата ни кауза".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна