Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дигитални номади" - новата поредица на БНР

Снимка: архив

От вчера на страницата на БНР и във Фейсбук можете да следите новата поредица "Дигитални номади", която освен със звуци ще говори и с образи.

"Радиото може би вече е и за гледане", обясни в предаването "Хоризонт до обед" авторът на поредицата Валентина Томова, според която съдържанието в социалните мрежи на БНР може да бъде много по-атрактивно:

"Когато имаме обществена медия, това предполага далеч по-неатрактивно съдържание, защото информацията, която се поднася, няма тези нюанси, които да привличат аудиторията, но това в никакъв случай не означава, че информацията е скучна. И именно документалните филми, в този случай видеото, са предпоставка това, което се вижда в социалните мрежи, да бъде интересно, въпреки че идва от обществена медия. Като прибавим това, че доверието в БНР е голямо, имайки предвид едно изследване на институт "Ройтерс", което излезе тази година - тези двете неща в комбинация могат да направят така, че съдържанието, което минава през радиоефира, след това да има един последващ живот в социалните мрежи и там да има много по-голям отзвук".

Първият "герой" на поредицата "Дигитални номади" е Павел Езекиев, работил за голяма мултинационална корпорация в Сиатъл, впоследствие и в Лондон. Според него изчезва концепцията за работно време.

Още за концепцията "Дигитални номади" слушайте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна