Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Димитров: Резолюцията нанася имиджова щета, но ще се почувства при разпределението на евросредства

Доц. Димитър Димитров
Снимка: БГНЕС

В края на тази седмица може да се твърди, че България вече започва втората вълна на епидемията от Covid-19, отбеляза социологът доц. Димитър Димитров, в коментар пред Радио София.

Ще се запомни и резолюцията на Европарламента по повод на България, причина за която е внесеното от българските евродепутати Елена Йончева и Радан Кънев. Резолюцията не е закон, не е обвързваща, но е успех за тези, които искаха да свалят ореола на Бойко Борисов и ГЕРБ. Това е имиджова, средносрочна щета.

България няма да заеме мястото на Полша или Унгария като черна овца на ЕС, но правим крачка в тази посока. Скоро може това да се почувства в оценките за страната ни, когато се приемат проекти за следващия 6-годишен програмен период или за ковид-фонда, обясни доц. Димитров.

Той изрази мнението, че смесено гласуване – с машини и хартиени бюлетини, е от полза за активността на изборите, защото някои хора нямат доверие, а други – не биха могли да се справят с машините.

И този път приключихме злощастно усилията ни футболистите да се класират и да отидат на някакво по-значимо първенство, не пропусна да отбележи още доц. Димитър Димитров, имайки предвид мача с националния отбор на Унгария.

Чуйте разговора на Данаил Конов с доц. Димитров.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна