Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович и Серина Уилямс записаха победи в Аделаида

Новак Джокович в действие.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С победи започнаха годината световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович и бившата водачка в ранглистата при жените Серина Уилямс. Те играха на демонстративния турнир A Day at the Drive в Аделаида.

Сърбинът трябваше да играе срещу италианеца Яник Синер, но се отказа 30 минути преди мача заради пришка на дясната ръка. След като неговият заместник и сънародник Филип Крайнович, обаче, спечели първия сет с 6:3, Джокович се появи на корта и доигра срещата, като взе втория сет със същия резултат.

"Съжалявам, че не започнах мача от началото, но трябваше да направя малко допълнителна терапия с моя физиотерапевт, защото не се чувствах добре в последните няколко дни. Не знам как ще се развият нещата, но исках да играя и затова все пак реших да изляза на корта, въпреки закъснението", обясни Джокович.

Джокович беше перфектен на начален удар и спечели и 13-те точки при вкаран първи сервис. Той направи два пробива в сета.

По-късно днес е очакваният с голям интерес двубой между Рафаел Надал и Доминик Тийм.

При жените Серина Уилямс победи японката Наоми Осака с 6:2, 2:6, 10-7. Мачът беше решен с шампионски тайбрек вместо трети сет. В него американката доминираше и поведе с 9:4 точки и затвори мача при четвъртата си възможност.

Серина Уилямс


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна