Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Льоклер вярва, че Ферари може да се бори за двете титли във Формула 1

Шарл Льоклер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотът Шарл Льоклер е уверен, че Ферари може да се бори за двете титли в световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1 през настоящия сезон, който започва през този уикенд. Скудерията не успя да се възползва от предимствата си миналия сезон и нидерландецът Макс Верстапен спечели втората си поредна титла при пилотите.

Льоклер обаче вярва, че отборът се е развил в последната година. "От това, което виждам, Ред Бул имат малко предимство. Но сезонът е дълъг, нашата цел е да спечелим шампионата", каза пилотът пред Скай спортс. "Уверен съм. Имаме страхотен екип на Маранело, мисля, че ще направим голяма крачка напред в сравнение с 2021 и 2022", добави той. "Имаше много грешки през 2022, знаем това, но сме честни със себе си и ще бъдем по-добри през този сезон. Целта остава да спечелим. Въпреки че стартираме малко по-назад, съм сигурен, че можем да се върнем", каза още Шарл Льоклер.

Последата титла, спечелена от пилот на Ферари, беше през 2007 година, а победител стана Кими Райконен. При конструкторите Ферари спечели за последно през 2008 година.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна