Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завръщане в нощта на Бродуей

Може би изненадващо, една изложба със заглавие "Завръщане в нощта на Бродуей" се представя в столичната в галерия "Ракурси". Експозицията води до Лос Анджелис, където има една дълга улица с това наименование. 

Авторът на тези близо 30 фотографии с различни размери е Стоян Йоргов – Теката, който близо 25 години е живял и работил в този прочут град. Това е фотографска разходка около и вътре в старите кина на улица Бродуей в Лос Анджелис, по време на един фестивал, наречен "Нощ на Бродуей", който връща посетителите в атмосферата на старите кина и архитектурните  постижения от 20-те и 30-те години на миналия век. 

Това е впечатляващ разказ за кинодомовете в този почти миля дълъг участък на улица "Бродуей", между "З-та улица" и "Олимпик булевард", в центъра на града.  

Чрез тези фотографии, които въздействат и като графика, и като живопис, и като дигитални изображения, авторът ни среща с културата на най-добрите театрални и филмови квартали, като добрите дни на най-младото изкуство на ХХ век – киното.

Стоян Йоргов, или както го наричат приятели и колеги – Теката, представи своята фотографска изложба в галерия "Ракурси", назована "Завръщане в нощта на Бродуей".

Експозицията може да бъде видяна до 18 март в галерия "Ракурси".

Чуйте повече от звуковия файл.

Снимки – галерия "Ракурси"

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна