Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво ще видим в "Още един ден в музея"?

Излезе от печат втората книга от музейния гид за деца и семействата им в света на предметите и техните истории "Още един ден в музея". Автори отново са Тодор Петев и Зорница Христова, а илюстратор – Сияна Захариева.

Преди две години първата част на пътеводителя за музеите и галериите на София спечели наградата "Златен лъв" за издателски проект с най-голяма обществена значимост през 2021 г.


В "Още един ден в музея" са включени нови експозиции и музеи. Този път това са: Националния природонаучен музей – зала "Насекоми", Националния археологически институт с музей - БАН, Националния исторически музей – зала "Етнография", Националната галерия "Квадрат 500" – зала "Африканско изкуство", Националната галерия – Музей за християнско изкуство, Националната галерия "Квадрат 500" – колекция "Златю Бояджиев", Националния военноисторически музей, Докторска градина.

Както и в първата част, всяка глава в книгата предлага занимания, които позволяват пътешествието и най-вече разговорът да бъда продължени. В следващите месеци издателство "Точица" ще организира няколко разходки за деца в музеите на София, в които помощник ще бъде един от героите в книгата – праисторическата фигурка на неизвестно животинче Муз, превърната в кукла от Бояна Минковска.

Как да отворим музеите за детска публика и да "преведем експонатите" на детски език в "Какво се случва" разказват Зорница Христова, Тодор Петев и Муз.

Чуйте разговора със Зорница Христова и Тодор Петев.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени