Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт "Сцена пълна със слънца" ще бъде отбелязан денят на хората със синдром на Даун

9
Снимка: Александър Кацев
На 21 март се отбелязва Международния ден на хората със синдром на Даун. По повод деня, който ще се превърне в празник, в дом на културата Искър в „Дружба“ от 19 часа, с вход свободен, ще има концерт – интеграция, наречен "Сцена пълна със слънца" – от Коледа до Св. Константин и Елена“, постановка и хореография на Петя Григорова.


Участие ще вземат Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Веселин Маринов, формация „Танцуващи слънца“, танцова формация „Аз също мога“ и „Свети Димитър – село Подгумер и още – фолклорен ансамбъл „Огнените“ от село Бусманци.

Повече информация  е поместена на сайта на Сдружението или във Фейсбук на страница сдружение „Синдром на Даун България“.
Тони Маринова и дъщеря й Яница

От Председателя Тони Маринова ще разберем повече за фолклорния фестивал, както и за благотворителната акция. Тя е за реновиране на санитарната част и кухнята на помещението, което се ползва от Сдружението и децата със Синдром на Даун.
Водещи в Програма
Ремонтните дейности имат за цел да го направят приятно и уютно. То ще бъде осветено на 25 март -  Благовещение. Поканени ще бъдат „светлите сили в нашия дом“, казва Тони Маринова.

Повече чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Евелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна