Рано в неделя

Рано в неделя„Рано в неделя“ е българско предаване - от темите до музиката. Посреща утрото с много настроение и усмивка.

Почивният ден е за семейството, за дома и удоволствията. Kъм тях са насочени темите, кореспонденциите, репортажите и рубриките. Само при нас можете да чуете талантливите деца на България, които свирят и пеят български народни песни и участват във фолклорния конкурс на „Рано в неделя“.

Всяка неделя от 05:05 до 09:00 сме заедно в новия ден и пътуваме към изконните неща в живота. 

Водещи: Даниела Якова, Евелина Стоянова

Христина Янкова - музикален редактор.
Ива и Ева Валентинови - водещи на рубриката „Млади фолклорни таланти“. 

Facebook: Рано в неделя

Facebook: Млади Фолклорни Таланти

Skype: ranovnedelia

Публикации

10.12.23 Законите на Мърфи

Рубриката от 10.12.23 година.

публикувано на 10.12.23 в 09:00

Здравко Терзиев: Има невидима връзка между терапевта и човека, с когото работи

"Моята професия е по призвание. Винаги съм искал да помагам на хората и така съм си избрал професията – кинезитерапевт, да мога да помагам. Вярвам, че всеки има потенциал . С тази професия мога на хората да им помагам да развиват потенциала си,..

обновено на 10.12.23 в 07:40
Виктор Попов

Зов за помощ: Да дарим живот на 16-годишния Виктор!

16-годишният Виктор Попов има нужда от лечение на тежко онкологично заболяване . Преди месеци момчето е диагностицирано с остеосарком - агресивно туморно заболяване на костите. Лечението, проведено в България, трябва да продължи в Турция, а..

обновено на 10.12.23 в 05:41
Борислава Антонова

Борислава Антонова представи романа "Щастлив съм"

Романът на талантливата Борислава Антонова "Щастлив съм" бележи връх още с първото си издаване в "Библиотека България". Авторката е от Благоевград, омъжена е и живее в София и е майка на две деца. По професия е програмист, това е първият й голям..

публикувано на 10.12.23 в 04:31
музика

На площада на отвлечените в Тел Авив звучи музика

Площадът между библиотеката, картинната галерия, операта и съдебната палата в Тел Авив от 2 месеца е „окупиран“ от семействата на отвлечените в Газа. Там стават големите демонстрации, но и почти през целия ден звучи музика. Вечер има прекрасни..

публикувано на 10.12.23 в 06:00

Конкурс за коледно-новогодишна украса за област Плевен

За първи път в Плевен организират конкурс за коледно-новогодишна украса в областта. Конкурсът е под патронажа на областния управител Виолета Иеремиева. Организатор е фондация „Спирит Плевен” . Участници в него са общините в..

публикувано на 05.12.23 в 10:14

Илиян Стойчев е гост в рубриката "Горещи сърца"

"По пътя на сърцето и любовта не можеш да сгрешиш" - твърди героят в рубриката "Горещи сърца" Илиян Стойчев.  Той е млад дигитален творец от Враца, който с похватите на новите технологии пресъздава сънищата си. Споделя, че практикува осъзнато сънуване,..

публикувано на 04.12.23 в 16:10
Снимката е илюстративна

Лаборатория за 3D дигитализация в Центъра за върхови постижения по информационни технологии към БАН

В БАН като част от Центъра за върхови постижения по информатика и информационни технологии вече има лаборатория за 3D дигитализация. Тя възстановява, запазва и изучава културно - историческо наследство. Дори и гробници.  Цветелина учила в..

публикувано на 04.12.23 в 11:00
Васил Петров

Васил Петров започна коледно турне от Монтана

Певецът Васил Петров стартира поредица коледни концерти „Бяла Коледа“ от сцената в Монтана. В Народно читалище „Разум“ българският Франк Синатра създаде настроението, характерно за Рождество Христово.  "Радвам се, че станах част от Коледните..

публикувано на 04.12.23 в 09:03
Законите на Мърфи

03.12.23 Законите на Мърфи

Чуйте рубриката "Законите на Мърфи" от 3 декември 2023 г. Водещ - Даниела Якова.

публикувано на 04.12.23 в 08:42