Снимката е илюстративна

Живот на генератори - селата в Сухиндолско остават без ток

Частично бедствено положение заради неколкодневна липса на ток е обявено и в най-малката община на Велико Търново – Сухиндол. Кметските наместници купуват и носят вода и храна на хората по селата. На генератори е домът за болни с деменция в село..

публикувано на 29.11.23 в 11:06
Снимката е илюстративна

Кошмарът почти свърши - 5 дни без ток в Ловешко. Властта: Ситуацията излиза извън контрол, не е нормално

Кошмарът почти свърши - така може да се обобщи картината в Ловешко. След петдневно прекъсване е възстановено електрозахранването във всички селища на областта. Все още обаче остават отделни улици, махали и абонати без ток. Равносметката на жители на..

публикувано на 29.11.23 в 10:56

Социални предприятия разказват за своите каузи на базар в парламента

Социални предприятия от цялата страна участват в еднодневен базар в Народното събрание. Базарът "Малкото е много" е организиран от Общността на социалните предприятия "Дар Пазар", платформа на Българския център за нестопанско право и..

публикувано на 29.11.23 в 10:03

Професионална гимназия в Мездра вече си има училищно радио

Училищно радио има в Професионалната гимназия "Васил Левски" в Мездра. Това е първото радио, което се монтира в учебното заведение. Идеята е на директора и е реализирана с подкрепата на училищното ръководство.  Радиото е изградено със..

публикувано на 29.11.23 в 07:14
стоп кадър YouTube

Кметът за Явор Павлов, нахлул в "Енерго-Про": Нормален и възпитан мъж, явно ситуацията го е предизвикала

След дни без ток и вода в Силистренско, на жител на силистренското село Калипетрово не му издържаха нервите и нахлу в сградата на "Енерго-Про" , за да приготви закуска за семейството си . Явор Павлов стана популярен не само в родния си край,..

публикувано на 28.11.23 в 14:15
Изглед от областта Гора в Албания

"Родина зад граница": При българите в днешна Албания

Откога датират първите поселения на българи в Албания, как живеят сънародниците ни в Голо бърдо, Гора и Мала Преспа, какви са възможностите пред младите хора от български произход и перспективите пред националното ни малцинство в контекста..

публикувано на 27.11.23 в 11:51
Северина Йотова

Северина Йотова за музикалния и шоу бизнес в САЩ

В  поредния епизод на рубриката  “Америка - илюзии и реалности” гост е Северина Йотова . Само за 5 години между Маями и Ню Йорк тя успява да намери своето място в труднодостъпния американски музикален бизнес . Тя създава своя успешна менджърска..

публикувано на 27.11.23 в 10:28

платена публикация
Младите хора с интелектуални затруднения се нуждаят от интегрирана професионална подкрепа за развитие на трудови умения

Хората с интелектуални затруднения са сред най-уязвимите групи на пазара на труда поради непознаване на потребностите им от подкрепа за трудова реализация, негативни нагласи сред работодателите и липса на професионални методи на подкрепа. Ежедневната..

публикувано на 27.11.23 в 10:16
Музей „Възраждане и Учредително събрание“

Емблематичният музей „Възраждане и Учредително събрание“ с нова визия и блясък

Емблематичният за Велико Търново и за България музей „Възраждане и Учредително събрание“ си върна блясъка от времето, когато прочутият майстор Колю Фичето го съгражда за конак , а после в тази сграда е приета Търновската конституция ...

публикувано на 26.11.23 в 10:10

"Всеки е ценен и уникален, има бъдеще и надежда" - мисията да помагаш на деца с увреждания

"Тя е много доволна от посещенията си в центъра. Идва с желание, с радост, с нетърпение . Научава нови неща, среща се с деца, забавлява се и се развива. Приеха я много добре, топло отношение, работят с нея. За времето, в което живеем, за нас,..

публикувано на 26.11.23 в 09:35