Андреа Пунчева

Архитектурата на храната – четири кулинарни маршрута на Андреа Пунчева

"От баща ми съм взела любопитството към неугледни, обикновени места, понякога откровено неугледни. Обичам и на хубаво, обичам и на улично, сърдечно и непретенциозно. Категорично преживявам местата през храната и напитките. Работя това, което..

публикувано на 28.05.23 в 17:24

Десетокласникът Стоян Добрев от НПМГ след успеха си на Европейската олимпиада

Десетокласникът Стоян Добрев от Националната природо-математическа гимназия спечели сребърен медал на Европейската олимпиада в столицата на Латвия Рига, проведена в началото на май. Той е от Сандански. Все още не е решил дали да продължи образованието..

публикувано на 27.05.23 в 04:00

Подписка цели да запази дърветата в центъра на Добрич в предстоящ ремонт

Подписка в защита на дърветата в пешеходната централна зона на Добрич започна Гражданската инициатива "Да спасим от изсичане – "подмяна" живите дървета в центъра на град Добрич“.  Подписи се събират вече две седмици. Поводът е идеен проект, одобрен..

публикувано на 26.05.23 в 13:55

Дни преди изборите за нов ректор Великотърновският университет се тресе от скандали

Три дни преди изборите за нов ректор и ръководство, Великотърновският университет се тресе от скандали. Преподавателят по журналистика доцент Иво Инджов показа пред журналисти съобщение, което е получил от настоящия ректор, в което са заплашвани трима..

публикувано на 26.05.23 в 06:55
Зор Алеф

Зор Алеф - откривател на мистичната сила във всеки от нас

"Т ризъбецът на желанието" е книга, която е свързана с тайната на този магически инструмент. Върху него са гравирани няколко магически формули. Една от формулите, достигнала и до нас е символни закодирани магически формули на материализацията ...

публикувано на 24.05.23 в 19:38
Румен Стоичков

Румен Стоичков за новата си книга - "Броеница от гласове": Това е 100 % истина, разказана от хората на България

"Голяма част от репортажите ми прозвучаваха за първи път в предаването "12+3" на програма "Хоризонт". Може би 1800, а после те се излъчваха и в "Нощен Хоризонт". Това е моята 8 книга, в която са включени моите срещи с хората по страната", каза в "Нощен..

публикувано на 24.05.23 в 13:11
Джеки Комфорти

Спасението на българските евреи през погледа на Джеки Комфорти

Конференция, посветена на 80 години от спасяването на българските евреи и фестивал на документални филми на тази тема, се провежда тази седмица в Израел. Организаторът на събитията е американският режисьор-документалист Джеки Комфорти. В..

публикувано на 23.05.23 в 17:39
Надя Иванова

Надин Низешезин: Камино - мигът, в който сте непрекъснато щастливи!

Често в изкуството пеперудата се изобразява или описва като метафора на трансформацията . Този биологичен вид има удивителната способност да преодолее бавния ход на живота и да полети в своята свобода и красота. Другите смислови щрихи са..

публикувано на 22.05.23 в 15:18

"И дъждовете са виновни, и хората." Защо в Силистра не успяват да се справят с избуялата трева?

Община, фирма изпълнител и граждани в Силистра са единодушни, че проблем с косенето на зелените площи в града през този сезон има. По казуса се намеси дори прокуратурата .  Избуяла тревна растителност, в която на места се губят дори и ирисите..

публикувано на 19.05.23 в 08:50
Виктор Асенов и кучето Тади

Незрящият Виктор Асенов търси доброволец за Обиколката на Витоша

Виктор Асенов практикува редица екстремни спортове, макар по рождение да е незрящ - с жена си Калинка, също незряща, проникват в пещери, катерят се на скали, пътешестват, а отскоро Виктор участва и в планински ултрамаратони, и то по все по-технични..

публикувано на 16.05.23 в 10:59