Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) - Левски пряко по "Хоризонт"

Уелтън Фелипе отново ще е титуляр за Левски срещу Ботев днес

Отборите на Ботев (Пловдив) и Левски се изправят един срещу друг в среща от втория кръг на първа футболна лига. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив започва в 19:15ч. и ще бъде предаван пряко по програма "Хоризонт" и радио "Пловдив" на БНР.
В края на месец април Левски гостуваше на „Колежа“, а мачът съвпадна с откриването на новото съоръжение. Тогава „сините“ победиха с 1:0 с гол на Рикардиньо, а оттогава Ботев все още няма отбелязан гол в официален мач на своя стадион.

Двата тима започнаха по различен начин своята кампания. Ботев стартира с равенство 1:1 в пловдивското дерби с Локомотив, а Левски загуби с 1:2 и то след обрат от ЦСКА 1948.

Това означава, че Ботев и Левски ще преследват задължителен първи успех през новия шампион. На скамейките на двата тима има нови наставници. Станислав Генчев и Николай Костов ще опитат да вкарат своите отбори в битката за европейските клубни турнири, а защо не и в битката за титлата.

Треньорското ръководство на Левски ще може да разчита на най-новото попълнение на "сините" Асими Фадига. Французинът трябва да бъде уреден с картотека за предстоящото гостуване на Ботев в Пловдив.

В същото време Станислав Генчев няма да може да разчита на Мохамед Брахими. През седмицата стана ясно, че крилото е със скъсана връзка на коляното, което ще го извади от мачовете на Ботев до края на сезона.

Втората среща за деня ще е в Разград. От 21 и 30 шампионите от Лудогорец приемат новака Етър. Преди седмица Лудогорец загуби с 1:3 от друг новак Крумовград, а Етър отстъпи във Велико Търново от Славия с 0:1.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени