Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Провежда се първата у нас "Среща на европейската мрежа за интерактивни дигитални наративи"

От 13 до 15 септември се провежда първата у нас "Среща на европейската мрежа за интерактивни дигитални наративи". Събитието е във Френския институт в столицата и включва повече от 40 гости – представители на водещи научни и обществени организации от цял свят. Участници и посетители от различни области днес имат възможност да се включат в лекции, специално подготвените работилници, дискусии и презентации на прототипи, включващи интерактивни дигитални наративи. Сред гостите се отличават имената на международно признати специалисти от областта на сценарийното писане и наративния дизайн като проф. Хартмут Кьониц, Агнеш Бак, Абхинав Чугх, както и Димитър Узунов от Arte Urbana Collectif.

Димитър Узунов
В първата част на форума се разискват резултатите от европейския интердисциплинарния научен проект INDCOR (Interactive Narrative Design for Complexity Representations). Проектът цели изграждането на мрежа за интердисциплинарно изследване на интерактивния дигитален разказ като средство за справяне със сложни съвременни явления в това число и с проблема с "фалшивите новини". Основен акцент е и областта на сценарийното писане и наративния дизайн.

Повече чуйте в разговора с Димитър Узунов, представител от Арте Урбана Колектив, организатор на "Среща на европейската мрежа за интерактивни дигитални наративи".


Снимки: Арте Урбана Колектив

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени