Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Документален филм, посветен на актрисата Силвия Станоева

Силвия Станоева
Снимка: Деян Парушев

Повод за документалния филм "Силвия иска да играе", посветен на актрисата Силвия Станоева, става първият ѝ моноспектакъл "33", който вдъхновява режисьорката Ваня Бойчева да създаде лентата. Силвия е участвала в различни игрални продукции, но това е първият документален филм, посветен на нейния живот и любов към актьорската професия и новите приключения, споделя самата тя:

"Това заглавие отразява моето огромно желание от дете да бъда актриса. Спектакълът, който вдъхнови Ваня е много свързан с Рим, Париж и тя затова реши да направим този филм. Заснехме кадри от Италия, от мястото, в което живея, от моноспектакъла ми откъси. Научавайки нов език, ти променяш и твоята личност по някакъв начин, научаваш и нови неща за себе си."

Актрисата Силвия Станоева вече година развива своята актьорска кариера в Рим, Италия. На Силвия и предстои премиера на "Дневник от войната" – моноспектакъл, който ще представи на италиански език, и който е по нейна авторска идея. Пиесата разказва за любовта на една жена, която живее в Париж по времето на Втората световна война и окупацията на града от нацистите. Нейното име е Елена Моасие и спектакълът е за нашата вътрешна битка, това да намерим призванието си и за любовта. Януари месец спектакълът е представен на български.

Повече чуйте в разговора с актрисата Силвия Станоева.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени