Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

“Театър за младите” в “Сфумато”

С нова театрална инициатива започва новия си творчески сезон Театралната  работилница "Сфумато". Програмата ще премине под мотото "Театър за младите" и е насочена към учениците и студентите на възраст между 16 и 25 години.

Акцията ще се осъществи посредством цялостното преживяване на две представления от афиша на "Сфумато". Участниците ще имат възможност да се включат във въвеждащи и дискусионни срещи и обсъждания относно същността и поетиката на представленията, да станат свидетели на репетиционния и постановъчния процес, да обсъдят видяното с творческия екип на постановките, както и да създадат свой малък визуален материал за преживяното, с помощта на режисьорите.

Желаещите да се включат могат да изпратят кратко лично представяне и есе на тема "Човекът в търсене на смисъл", което да описва техните виждания по темата и търсената връзка между тях и възможностите на театъра като изкуство.

Текстовете трябва да бъдат изпращани на адрес sfumato.young@gmail.com.

Срокът за кандидатстване е 25 октомври.

Участниците ще бъдат обявени на 1 ноември 2023 година.

Как ще преминат заниманията в "Театър за младите" и как може да се кандидатства за участие, разказа в "Артефир" Алекс Дачев, организатор на акцията.

Снимка – "Сфумато"
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.