Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етър и Хебър с голово шоу във Велико Търново

Отборите на Етър и Хебър си вкараха общо 7 гола във Велико Търново

Отборът Хебър победи като гост Етър (Велико Търново) с 5:2 в среща от 23-ия кръг на Първа футболна лига. Двубоят беше дебют за новия старши треньор на тима от Велико Търново Светослав Петров.

Футболистите от Пазарджик прекъснаха серията си от шест мача без победа в шампионата и се изкачиха на девето място в класирането с 16 точки. Етър допусна пето поражение в пет двубоя и остава на последната позиция с 4 точки актив.

Отборът на Хебър реши всичко в двубоя в началото на второто полувреме с два бързи гола на Николас Пенев и Ангел Бастунов. Тимът доигра срещата с човек по-малко на терена, след като авторът на двете попадения през първата част Георги Николов получи червен картон.

Двубоят започна отлично за гостите, които поведоха в 4-ата минута. Тогава топката попадна в Николас Пенев, а той центрира към Георги Николов, който със страхотен удар с глава откри резултата.

Само осем минути по-късно играчите на Етър изравниха. При центриране от ъглов удар Ивайло Димитров се извиси над всички, за да вкара с глава топката в мрежата на съперника.

В 34-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат. Георги Ангелов изведе Илкер Будинов зад гърба на отбраната на Хебър, след което полузащитникът подаде към Шахредин Букхолда, а той от непосредствена близост направи 2:1.

В последната минута на първата част отборът на Хебър изравни. Нападателят Георги Николов получи отлично подаване от ляво в наказателното поле от Роберт Мазан и вкара второто си попадение в двубоя.

Гостите решиха всички в срещата с две бързи попадения в началото на вторите 45 минути. В 49-ата Николас Пенев умело се справи със защитниците на Хебър, реализирайки за 3:2. Четири минути по-късно Карлос Охене проби отдясно, комбинира с Ангел Бастунов и нападателят със силен удар вкара четвъртия гол за Хебър.

В 71-ата минута точен беше и Роберт Мазан, който направи 5:2 за гостите.

Седем минути по-късно Георги Николов от Хебър получи директен червен картон, след като удари с лакът свой съперник. Главният съдия Васимир Ел-Хатиб първоначално не видя положението, но асистентите на ВАР го повикаха да прегледа ситуацията. Реферът прегледа записа и показа червен картон на нападателя.

В 86-ата минута играчите на Етър можеха да намалят изоставането си, но Георги Ангелов уцели страничната греда след удар с глава.

В следващия кръг след паузата за националните отбори Хебър е домакин на Славия, а Етър ще гостува на Крумовград.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени