Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община Ловеч има неразплатени фактури за над 5,2 млн. лева

| Репортаж
Кметът на Ловеч Страцимир Петков (на преден план)
Снимка: Община Ловеч

Община Ловеч има неразплатени фактури за над 5,2 милиона лева, а по сметката й има налични едва 250 хиляди лева. Това съобщи на  първата си пресконференция новият кмет Страцимир Петков, която той даде на един от проблемните обекти в града, Основно училище „Проф. Димитър Димов“.

При предаването на поста на новия кмет доскорошния Корнелия Маринова обяви, че оставя общината  в стабилно финансово състояние с  над 5 милиона  лева по сметката й, но Страцимир Петков изнесе други данни.

"Това са държавните дейности. Сметката която е за общинските дейности , по нея за днес имаме 250 хиляди лева, а имаме неразплатени фактури за общи 5 239  891, 77 лева. Така че общината е на червено за момента. Пари за заплати ще се справим, надявам се", коментира новият градоначалник.

Петков уточни, че започва финансова ревизия на общината.

"Мислим да направим едногодишна ревизия първоначално. При наличие на нередности, започваме да връщаме назад", каза още Петков.

Ако не бъдат завършени и разплатени в срок строителните дейности в ОУ "Проф. Димитър Димов" и сградата на Младежкия дом общината ще трябва да плати финансови корекции по проектите близо 2 милиона лева.

"Ние след това обектите може да ги завършим, но трябва да си ги плащаме сами", заяви Петков.

Кметът на Ловеч каза още, че за започналото изграждане на втора клетка в Регионалното депо за отпадъци са издадени фактури за 3,3 милиона лева без да е осигурено финансиране.

Репортаж на Пламен Христов в предаването ''12+3'' можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.