Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Елена Атанасова – на сцената и в живота

| обновено на 29.11.23 в 13:49
Снимка: БНР

В живота и на сцената, смешното и тъжното се преплитат като нишките на един сложен килим, тъкан с различни нюанси на преживявания. Тези два аспекта на емоционалния спектър са като два крайпътни полюса на човешката душа, които ни определят и ни правят уникални в този богат наниз от чувства и моменти.

Смехът, в този контекст, е този, който пречупва бариерите и създава връзки между хората. Той е този магичен инструмент, който ни освобождава от тежестта на ежедневието и ни позволява да се свържем с другите чрез общата радост. Комедията на сцената също така играе важна роля като терапевт, който успешно справя се със страховете и натрупаните напрежения. Тя предоставя на зрителите и актьорите един нов и освежаващ поглед към света, който ги обгръща.

В следващите редове представяме разговора с актрисата Елена Атанасова в "Нашият ден". Елена сподели в предаването своите размисли и опит в света на изкуството. "Надявам се, че опитът, който съм натрупала през годините, ще бъде стабилно стъпало, от което да продължавам да вървя напред и да давам нещо ценно“, казва тя. Актрисата сподели също, че е срещнала актрисата Татяна Лолова още след завършването си в Академията, като я описа като голямо вдъхновение в кариерата си.

За темите, които я вълнуват, Елена разкри, че избягва политическите въпроси.  Мечтите на Елена са насочени към търсене на нови професионални предизвикателства. Тя сподели, че в последно време фотографията я вдъхновява и заема значително място в живота и интересите ѝ.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна