Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вучич: Изборите в Сърбия бяха честни

Президентът Александър Вучич гласува на парламентарните и местните избори в секция в Белград - 17 декември 2023
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви за държавната телевизия РТС, че никой в Сърбия не трябва да се притеснява от безотговорното поведение на отделни хора, че "мирът, редът и законите ще властват в Сърбия" и че изборите в неделя са били честни, предаде БТА.

Президентът каза за РТС, че е започнало преследване на хора с двойно гражданство, които са гласували в Сърбия, и че броят на тези хора е "незначителен".

"Опозицията тръгна в общо нападение срещу гражданите, които идват от Република Сръбска/.../ Гражданите от Република Сръбска имат право да гласуват в Белград въз основа на законите за двойното гражданство, които бяха приети, когато на власт бяха тези, които сега ги критикуват", каза Вучич, цитиран от Танюг.

Искам да се извиня на всички наши сънародници, които имат право да гласуват в нашата страна и които бяха обявени за виновни. В 98 процента от избирателните секции нашата листа получи по-голям брой гласове поради водената от нас надеждна политика, каза президентът.

Вучич повтори предизвикателствата, пред които беше изправено през последните 11 години неговото правителство, и посочи, че то е успяло да развие страната и затова е спечелило доверието на гражданите.

"Ще дойде някой (на власт), който ще предложи нещо сериозно, а не омраза, който ще предложи някаква политика", каза Вучич и повтори, че правителството не се сменя за това, че е минало известно време на власт.

Той обяви, че в следващите дни ще посети работа по инфраструктурни обекти, повтори новините за увеличението на заплатите и пенсиите и повишаването на стандарта на сръбските граждани.

Вучич каза, че неговата листа е спечелила в Белград и че резултатите винаги се поставят под съмнение от страна на губещите.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна