Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Киберпрестъпност" – един филм по действителни събития

Официалната предпремиера на дебютния игрален филм на режисьора Атанас Михайлов "Киберпрестъпност" е на 9 февруари, 2024 г., когато филмът тръгва на голям екран в избрани киносалони в страната. Червеният килим е на 7 февруари, в София, а премиерата на "Киберпрестъпност" е на 16 февруари. Филмът започва ексклузивни прожекции в избрани градове, в страната, първата спирка от обиколката е на 30 януари, в град Бургас.

По време на специалните прожекции "Киберпрестъпност" ще бъде показван на ученици и представен от екипа, създал филма. След всяка прожекция ще има дискусия по темите за престъпността в интернет и децата, които се засягат в продукцията. Кампанията на филма се осъществява с пряко партньорство с инициативата "Пази детето в интернет".

Кинолентата е с основна тема за опасностите в интернет. Сценарист и режисьор е Атанас Михайлов. Филмът е съвместен проект на Киноакадемия за таланти и ГДБОП – дирекция "Киберпрестъпност", и е създаден по действителни събития. Сред темите във филма са случайните запознанства в социалните мрежи, които често се превръщат в кошмар, изнудваните момичета от педофили, както и училищния тормоз между съученици, които се снимат тайно в съблекалните след час по физическо и пускат видеата в интернет.

"На всеки 37 секунди се извършва по едно интернет престъпление някъде по света", казва режисьорът и сценарист Атанас Михайлов.

Във филма участват Александър Велев, Явор Колев, Тервел Пулев, известният телевизионен и радиоводещ Ники Кънчев и други.

"Киберпрестъпност" има важната мисия да бъде своеобразен учебен материал, когато служители на ГДБОП разговарят с ученици в училищата и им разясняват опасностите от пребиваването в интернет.

Сред останалите актьори във филма са адвокат Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев ,Тодор Шейнов, Василена Спасова, Кристина Барганска, Самоел Ованесян, Явор Колев от отдел "Киберпрестъпност" – той е създател на инициативата "Пази детето в интернет".

Градовете и датите, на които ще бъде показан ексклузивно филмът, са: 

30.01.23 - Бургас, 31.01.23 - Стара Загора, 01.02.23 - Пловдив, 05.02.23- Варна, 06.02.23 - Плевен.

Надя Атанасова се срещна с режисьора и сценарист Атанас Михайлов.

Чуйте интервюто в звуковия файл.

Снимки – Архив Киноакадемия за таланти, Ники Пандев

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени