Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Българинът е голям чревоугодник, но обича и да готви"

Иван Звездев: Кухнята не е запазена само за жената

Над 100 рецепти на популярни български ястия са публикувани в новата книга на известния кулинар "Вкусът на България в четири сезона“

| Интервю
Вкусът на България в четири сезона
Снимка: издателство Сиела

Над 100 рецепти на популярни български ястия са публикувани в новата книга на известния кулинар Иван Звездев. Книгата е озаглавена "Вкусът на България в четири сезона“.

"Това е продължение на предишната ми книга - "Вкусът на България“. Разбрах, че много от хората не познават продуктите на различните сезони. Хората се чувстват най-добре, когато се хранят сезонно". 

Иван Звездев намира вдъхновение на различни места, като фестивали и събори. Обиколил е над  800 селища. Много хора му изпращат рецепти. 

"В България има всякакви – и бързи, и много бавни.

Вкусът на България не означава непременно национална кухня", разказа Звездев в предаването "12+3“.

В повечето рецепти продуктите са български и се намират лесно, обясни той.

"Копривените ястия са важни и дават много здраве".

Българинът е голям чревоугодник, отчете популярният кулинар. 

"Той обича и да готви. Все повече мъже поемат тази нелека задача у дома. Кухнята не е запазена само за жената. Трябва да го прави този, който има някакъв усет".

Въпреки морето от информация в интернет, кулинарните книги все още се търсят, обясни Звездев. 

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени