Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Сливен постанови "задържане под стража" за мъжа, залял със запалителна течност бившата си приятелка и детето им

Снимка: Стоян Радев

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови Районният съд в Сливен на 36-годишен мъж от Сливен, който заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишното им дете. Районната прокуратура му повдигна две обвинения - за нарушаване на съдебна заповед за доближаване до бившата му приятелка и за подготовка на двойно убийство. 

Той е с богато криминално досие, а според пострадалата той е бил агресивен и болезнено ревнив. 

Наблюдаващият прокурор по делото Катя Стаменова коментира, че обвиняемият не е обявил в съдебна зала защо е извършил деянието.

"Нищо не заяви в съдебна зала. Иска да му бъде наложена по-лека мярка, да. Евентуално "парична гаранция" или "подписка", или "домашен арест".

По двете повдигнати обвинения – подготвяно двойно убийство и нарушаване на ограничителна заповед законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода и 3 години затвор или 5 хиляди лева глоба. 

Инцидентът стана в края на миналата седмица на път за детската ясла на детето.

"Той през цялото време ни се заканваше, че ще ни запали, ще ни изгори живи, той, така или иначе, щял да влиза в затвора и щял да ни излежи". 

Сега, след инцидента жената се страхува за своя живот и за този на детето си: 

"Шокът, който преживях онзи ден, мога да кажа, че ще го забравя, но в момента ми е притеснено и се страхувам много дали той няма да бъде пуснат и да бъде на свобода, защото ще го направи отново, дори може да се стигне до фатален край". 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна