Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броени часове до концерта "Dire Straits Legacy" в НДК!

| обновено на 11.03.24 в 10:34

DSL*Dire Straits Legacy – оригиналните членове на "Dire Straits" без Марк Нопфлър ще изпълнят концерт в Зала 1 на НДК в София на 11 март. За актуалния състав на тази супергрупа и сетлиста, който са подготвили, разговаряхме с Милко Стоянов от СМЕ в "Нашият ден". 

По думите на Стоянов най-важният човек е дългогодишният пианист и моторът на цялата тази работа – Алън Кларк. Той измисля цялата тази работа, тъй като както самият той казва, "че стотици хиляди хора по света искат да чуват пак и пак тези песни". 

"Както знаем, Марк Нопфлър отдавна изгуби интерес от тези свои хитови албуми и започна да прави солови, той вече почти не концертира, но музикантите, установявайки любовта към тези песни и на феновете по целия свят, са решили да се съберат за едно-две турнета", казва още Стоянов и допълва:

"Марк Нопфлър правеше много често промени в групата си, така че там са се извървяли поне 20 музиканти, ако не и 30." 

Вратите на Зала 1 ще бъдат отворени за феновете точно в 19 часа, а шоуто ще започне в 20 часа. Достъпът до залата ще се осъществява само през централния вход на НДК.

Чуйте от разговора в звуковия файл кои от музикантите, участвали в групата, ще бъдат на концерта и подробности за репертоара. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна