Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британците все повече се интересуват от кампании за здравеопазване след вестта за болестта на Кейт Мидълтън

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Решението на принцесата на Уелс да говори за своето лечение от рак предизвика скок в посещенията на уебсайтовете на благотворителни организации и националното здравепозване, съобщават британските медии.

Кейт Мидълтън разкри във видеообръщение към нацията в петък, че е била диагностицирана с рак и получава превантивна химиотарапия. Онкологичната благотворителна организация „Макмилан“ заяви, че онлайн трафикът към нейните страници за информация и поддръжка е на най-високото ниво от времето на първия локдаун за COVID-19. Джема Питърс, главен изпълнителен директор на “Макмилан“, каза: „Споделяйки новините около нея, принцесата на Уелс повиши осведомеността за тези опасения и ще помогне да насърчи други, които имат притеснения, да посетят личния си лекар и да потърсят подкрепа”.

И други благотворителни организации, както и националното здравеопазване, отчетоха значителен скок в посещенията на техните страници, посветени на раковите заболявания, след изявлението на Кейт. 

Доктор Иън Уокър от Cancer Research UK отбеляза, че „такива случаи на ракови заболявания на изветни и популярни хора като краля и принцесата, на практика са подканяне към хората да научат нещо повече и да мислят и за собственото си здраве“.

По публикацията работи: Калин Дацов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна