Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу близнаците Динкови започва по същество на 16 май

| обновено на 26.03.24 в 15:46

На 16 май е насрочено следващото заседание срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство. Тогава ще бъде разпитан като свидетел и обвиения за убийството на Димитър Малинов през юли миналата година Рангел Бизюрев, който с месеци се укриваше в чужбина, но бе екстрадиран наскоро у нас.  

Делото в районния съд ще продължи по общия ред, а не по съкратенато производство. Близнаците остават е ареста, но защитата заяви, че ще обжалва задържането им под стража пред окръжния съд. 

На разпоредителното заседание днес присъстваха родните и близките на убития Митко. При въвеждането на Динкови те ги посрещнаха с викове "Убийци", след заседанието в залата се чуха аплодисменти и възгласи "Браво!", а при извеждането на подсъдимите продължиха с викове "Гробари".

Районната прокуратура е на мнение, че делото трябва да протече по общия ред с разпит на вече установения Рангел Бизюрев. След неговите показания вече ще се прецени по-нататъшния ход на делото, каза след заседанието прокурор Димитър Костов

Признават вина за обвинението, което имат по чл. 294, признават и фактите по обвинителния акт. Затова искахме съкратено съдебно производство. Съдът реши, че самопризнанията им не са подкрепени от други доказателства и това е направено с цел да бъде разпитан Бизюрев в качествето му на свидетел, каза защитничката на близнаците Динкови адвокат Светлана Званчева, като уточни, че нито тя, нито клиентите й имат нещо против разпита на Бизюрев. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна