Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Насилието като фарс в Сатиричния театър

На 29 март в Сатиричния театър "Алеко Константинов" е премиерата на спектакъла "Пазар за мъже" от Жан-Клод Дано. Поставката е на Николай Младенов, а сценографията е дело на Кирил Наумов.


Режисьорът Николай Младенов определя пиесата, като забавно-ироничен крими трилър, който ни отвежда в света на един непознат за българската публика автор. Свят, в който вечното противопоставяне между половете е стигнало до своя краен предел, а връщането назад е абсолютно невъзможно. Свят, в който чистосърдечното човешко отношение към индивида е изместено от вулгарната и арогантна употреба на плътта. Любовта остава единствено възможна в идеализираната представа за нея.

Ролите са поверени на Стефания Кочева, Лана Гекова и Любомир Ковачев


Следващите дати, на които можете да гледате "Пазар за мъже" са 30 март, 9, 13, 26 април. Представлението е за публика 16+ години.

Надя Атанасова се срещна с актрисата Стефания Кочева, която е едно от главните действащи лица в пиесата. Тя разказва, че героинята и изпитва необяснима омраза към мъжете в живота си. А дали зад това отношение се крие премълчано насилие…

Чуйте интервюто в прикачения файл.

Снимки: Петър Петров
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени