Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинения по скандала "Търговия с кости, камъни и кръв" на софийските гробища

| Репортаж
Централни гробища в София
Снимка: Евелина Стоянова

Има ли търговия с "кости, камъни и кръв" на софийските гробища, които са общо 9 парка и са в активите на общинското предприятие "Гробищни паркове".

В началото на годината директорът беше сменен, а изпълняващият длъжността към днешна дата, който е Румен Димитров, обяви, че вече има ред и е спряна търговията с гробни места.
Такава не е имало, категорична е Яна Паскалева, която до месец февруари е директор на общинското предприятие. Не е имало схеми за финансово облагодетелстване. 
Яна Паскалева
На Централните софийски гробища беше репортер на БНР, за да се срещне с новия изпълняващ длъжността директор на гробищните паркове Румен Димитров. Той е категоричен, че няма назначени криминално проявени в неговия екип и управлява напълно прозрачно предприятието, в полза на хората. 
Румен Димитров
Новият директор на общинското предприятие твърди, че се работило в частен интерес и обвинява предшественика си Яна Паскалева, заместникът ѝ Димитър Хаджикотев и Коце Алексиев.
И тримата застават с имената си без да се срамуват от тях и разказват какво се случва в "Гробищни паркове".

Не се страхуват да говорят, въпреки, че Коце Алексиев е бил нападан с нож. Обвинени са от настоящото ръководство на общинското предприятие "Гробищни паркове".

В началото от встъпването на новия директор Алексиев не е имал проблеми с новото ръководство на общинското предприятие "Гробищни паркове". На първата си среща с изпълняващия длъжността директор Румен Димитров е останал с много добро впечатление от него.
Коце Алексиев
Последвала нова среща с изпълняващия длъжността директор на общинското предприятие "Гробищни паркове".

Корупция има в момента в общинското предприятие, е убеден Коце Алексиев, според когото изпълняващият длъжността директор Румен Димитров е "мародер".

Целият репортаж чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна