Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Българските песни, изпети на нов глас" – най-красивите цветя на нашата поп култура

Кирил Веселинов и Милчо Соколов
Снимка: Ангелина Грозева

Това е букет, набран от най-красивите цветя на българската поп култура – песни шедьоври, но поднесени в запазената марка на "БГ Дуетът". Истински евъргрийни, не само не увехнали от времето, а благодарение на новите си аранжименти, разцъфнали за нов живот.

И няма как да е иначе, защото са създадени от едни от най-изтънчените композитори и поети на нашето съвремие, оставили незаличима следа не само в българската музика, но по-важното – в сърцата и в съзнанието на хората. Тончо Русев, Борис Карадимчев, Стефан Димитров, Развигор Попов и Красимир Гюлмезов – са само малка част от имената на композиторите, чиито песни "БГ Дуетът" включва в своя концерт, за да изпее на нов глас, разказват в студиото музикантите Милчо Соколов и Кирил Веселинов.

Това са автори, записали имената си със златни букви в историята на българската култура, а мелодиите на песните им всеки от нас може да затананика без проблем. С особено внимание към текстовете на песните, които изпълнява, творческият тандем включва в своя концерт популярни и обичани песни, които почти всеки знае наизуст. Някои от тях любими на поколения българи, написани от майсторите на перото Михаил Белчев, Жива Кюлджиева, Живко Колев, Александър Петров…

Концертът е част от "Българската музика" – проект за съхранение, развитие и популяризиране на българската поп култура, върху който Милчо Соколов и Кирил Веселинов работят от няколко години, а на 2 април с голям концерт в НДК, ще дадат старт на националното турне "Българските песни, изпети на нов глас" за 2024 година. Милчо и Кико с нетърпение и вълнение очакват срещите си публиката и обещават, че концертът ще е музикален разговор, в един различен и непринуден диалог, в който посредством музиката, ще си поговорят с публиката за простичките, но истински неща от живота – любовта, приятелството, семейството, родината... За емоциите, които вълнуват нашето ежедневие, преплитайки чувствата, мислите, преживяванията, мечтите и настроенията на всеки един човек, в необикновеното пътуване, наречено живот.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени