Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Триизмерна стенопис - новата изложба на Кром Багелски

| Интервю
Снимка: Кром Багелски/Фейсбук

Младият и нестандартен художник Крум Балджийски с псевдоним Кром Багелски представя новата си изложба триизмерна стенопис "Измежду колоните". Пред БНР и предаването "Хоризонт до обед" той обясни идеята на триизмерността в проекта му:

"Пространството се състои от 4 колони и таван, които са нарисувани. В средата има скулптурна експозиция, която е свързана със самата стенопис. Целта е когато обикаляш около него, то да продължава да бъде стенописно. Дори се получава нещо - някакъв вид анимация, защото когато обикаляш, тези форми, геометрични в повечето случаи, се огъват и се променят постоянно. Целта на това нещо е да бъде реално триизмерно и от всяка една точка изображението пак да продължава да съществува, да не бъде разрушено".

Кром Багелски продължава да рисува. От откриването миналата събота до тази събота, когато е закриването, трябва да бъде готов самият стенопис, обясни той. По думите му всеки посетител може да даде идея, която да бъде включена.

"Интересното на изложбата е, че всеки ден изглежда по различен начин", отбеляза авторът и призова посетителите да я видят и в последния ден. 

Цялото интервю на Диана Дончева с Крум Балджийски в предаването "Хоризонт до обед" чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна