Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови представители на държавата и в НСТС

Снимка: БГНЕС

Служебното правителството определи нови представители на държавата в Надзорния съвет на здравната каса и в Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

Петко Стефановски, Иванка Динева и Стефан Белчев заемат местата в надзора на здравната каса съответно на Михаил Околийски, Илко Гетов и Георги Клисурски.

Кабинетът реши Надзорния съвет на касата да оглави настоящият заместник-министър на здравеопазването Петко Стефановски. Иванка Динева е с 22-годишен опит в сектора, а в момента е изпълнителен директор на агенция „Медицински надзор“. Третият представител на държавата e заместник-министърът на финансите Стефан Белчев.  

Министерският съвет определи и двамата си нови представители в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Това са социалният министър Ивайло Иванови вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, която ще ръководи съвета за тристранно сътрудничество.

С друго решение служебният кабинет промени устройствения правилник на Министерския съвет. Поправките са свързани с новата структура на служебното правителство.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени