Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интервенция": Пиеса, която разкрива отношенията и личните избори

| обновено на 19.04.24 в 11:35

"Интервенция" е пиеса, която се впуска в света на взаимоотношенията, личността и личния избор. Представлението разглежда сложната връзка между мъж и жена, между лицата А и Б, както и между двама най-добри приятели, чиито различия ги притеглят и отдалечават едновременно.

На ефира на "Нашият ден" гостуват актьорите Илиян Стаменков и Цветина Ангелова, които споделят някои мисли за пиесата.

"Нямаме режисьор на представлението, но имаме консултант. Пиесата се фокусира върху отношенията между двама души, но през цялото време присъства и един конфликт, разиграващ се в съседна страна. Дори и там, героите имат различни мнения.

Трудно е да се градят и поддържат отношения в днешно време. В нашата постановка се разкрива как хората често живеят заедно, но не разбират истинските чувства на другия."

Персонажите в пиесата са изградени така, че да бъдат близки до реални хора. "Очакваме реакции като смях от публиката, но без да налагаме предварителни очаквания", коментират те. "Пиесата не е комедия, но има моменти, в които героите изглеждат нелепи."

Според актьорите "Интервенция" е изключително актуална пиеса. "Тя засяга отношенията между близки хора, но същевременно и по-общи проблеми, защото в нея се споменава и нововъзникналият конфликт в Близкия изток."

Слушателите на програма "Христо Ботев" и всички читатели на страницата, се приканват да се вгледат в хората около себе си и да оценят дареното им, като се пазят от прибързани решения. "Пожелаваме на всички да се усмихват повече и да приемат живота по-леко", приключват актьорите.

Чуйте разговора в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна