Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Всеки иска да живее" на българска сцена

7
Снимка: Петър Петров

Премиерните представления на "Всеки иска да живее" от израелския драматург Ханох Левин в Сатиричния театър "Алеко Константинов" са на 19 и 20 април. Режисьор е Елена Панайотова, сценографията е дело на Юлиян Табаков, хореографията на Росен Михайлов, музиката Христо Намлиев.

Името на Ханох Левин е в списъка с водещите световни драматурзи, а самия той е определян като модерния глас на сцената, който всеки има нужда да чуе.

Участват артистите: Николай Върбанов, Илияна Колева, Деляна Хаджиянкова, Ивайло Калоянчев, Явор Борисов и др.


Режисьорката Елена Панайотова споделя, че това е историята на един заможен граф на средна възраст и в перфектно здраве, на който е даден шанс да отложи смъртта си, ако намери някой да умре вместо него. Обзет от неистово желание да се спаси, той с удивление открива, че всеки, независимо от своето социално и житейско положение, иска да живее. Този спектакъл е за най-големите страхове, надежди и илюзии и да си припомним, че животът е дар, който не бива да се пропилява.


Представлението е за лица над 16+ години.

Елена Панайотова и актьора Николай Върбанов разказаха, за слушателите на програма "Христо Ботев", как старите митове и антични трагедии се превръщат в сатира под перото на израелския драматург.

Чуйте интервюто в звуковия файл.


Снимки: Петър Петров

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна