Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Светлинова е избрана за председател на РИК - Смолян

Снимка: БНР, Архив

Таня Светлинова от ДПС беше избрана за председател на Районната избирателна комисия в Смолян. ЦИК определи служебно Светлинова да е председател, а Добрин Тодоров да е секретар. 

Централната избирателна комисия определи 13-членния състав на РИК в Смолян, защото парламентарно представените партии не се разбраха за председателското място на Районната избирателна комисия в Смолян по време на консултациите, свикани от областния управител Захари Сираков. 

Тогава постъпиха две предложения за председател на РИК за 22-ри многомандатен избирателен район. 

От "Възраждане" предложиха Добрин Тодоров, който е магистър "Финансов контрол и външен одит",  а от ДПС – Таня Светлинова, която е магистър инженер по "Информационна сигурност".

И двамата кандидати са били в състава на РИК на различни позиции. Дебатите продължиха повече от час и след кратко прекъсване за обмисляне на предложенията за председател, двете политически формации – ДПС и "Възраждане", не се споразумяха и останаха зад своите номинации. 

След като не беше постигнат консенсус за председателската длъжност, крайното решение за състава на РИК - Смолян беше взето от ЦИК.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени