Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС – Благоевград номинира Елена Йончева за евродепутат

Елена Йончева
Снимка: БТА

Елена Йончева е номинирана за евродепутат на заседание на областния съвет на ДПС в Благоевград, потвърди за БНР председателят му Ведат Хюсеин и уточни, че тя е от гражданската квота. 

Делян Пеевски отново е водач на листата за предсрочните парламентарни избори, но е и в тази за Европейския парламент, като той е получил най-много номинации и за двата вота на 9 юни.

Елена Йончева бе издигната на предходния евровот от БСП и досега беше в групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. 

Номинацията и сега е от гражданската квота, уточни областният председател на Движението за права и свободи в Благоевград Ведат Хюсеин.

"Всеки има право на предложения. Областният съвет го предложиха. Изразиха позиция, че тя е защитавала позициите ни в Европейския парламент, заедно с Илхан Кючюк са защитавали интересите. Тя е от гражданската квота номинирана в областния съвет, не е номинирана от партийното", посочи Хюсеин.

До края на седмицата предложенията на областното ръководство трябва да бъдат изпратени до централата на ДПС в София.

"Подреждаме листата по указанията на Централния съвет. Ние ги подреждаме по азбучен ред и вече Централният съвет е упълномощил Централното оперативно бюро, заедно с председателите, да подредят както за европарламент, така и за българския парламент", заключи Ведат Хюсеин. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна