Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан по подозрения в корупция е заместник-министърът на отбраната на Русия

Снимка: Ройтерс

В Русия беше задържан заместник-министърът на отбраната Тимур Иванов. Той е заподозрян за получаване на подкуп в особено големи размери, съобщиха от Следствения комитет. 

На президента Владимир Путин и на министъра на отбраната Сергей Шойгу е докладвано за задържането, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В качеството си на заместник-министър Тимур Иванов е отговарял за управлението на имуществото, разквартироването на войските, жилищното и медицинското осигуряване. 

За подкуп в особено големи размери се смятат суми над 1 милион рубли или около 10 000 евро. Ако вината му бъде доказана, той може да бъде осъден на до 15 години лишаване от свобода.

49-годишният Иванов е бил назначен на поста с указ на президента през 2016 г. Преди това е бил директор на предприятието "Оборонстрой" за строителство на жилища и стратегически военни обекти. От май до ноември 2012г. е бил заместник-председател на правителството на Московска област. Губернатор на областта по това време е бил настоящият министър на отбраната Сергей Шойгу.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна