Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планираните ремонти в район "Кремиковци" вече започват

Снимки: Район Кремиковци

Планираното за район "Кремиковци" започна да се случва. Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за ремонт на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и кв. "Кремиковци". Вече се санира читалището в гр. Бухово.

Ремонтират се тротоари, възстановяват се детски площадки - там, за където има средства. Предвижда се асфалтиране на улиците, по които се движи масовият обществен транспорт.

Това съобщи пред БНР-Радио София кметът на "Кремиковци" Лилия Донкова.

Тя напомни, че този столичен район е голям по територия, с дълга пътна мрежа и трудно се намират средства за всичко необходимо.


От бюджета на Столичната община са заложени 1 млн. лв. за 2024 г. и 5 млн. за 2025 г. за основен ремонт на ул. "Челопешко шосе"“, в участъкът от Околовръстен път до Челопечене.

От резерва на държавният бюджет са осигурени средства за аварийни ремонти на детска площадка в с. Желява, на покривите на физкултурен салон на 116. ОУ и на кухня към филиала на детската градина в с. Яна, на 2 детски площадки в двора на 94. ДГ и на покрива на старото кметство в гр. Бухово, на покрива на административната сграда на район "Кремиковци".

Депозирано е искане за осигуряване на средства за ремонт и изграждане на улично осветление в  участъци от кв. Враждебна, кв. Челопечене, кв. Ботунец, кв. Сеславци, гр. Бухово, с. Яна и с. Долни Богров.

Някои от жителите на Кремиковци са доволни от новите тротоари, защото вече могат да преминават спокойно по тях, дори - да карат кънки и тротинетки с децата. Други обаче са по-критични, като казват, че качеството не е добро, а новите бетонови бордюри ще се разрушат до 10 години.


По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна