Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В БНР преди концерта на 26 април в София

Двама от "Хари Тончев трио" свирят на живо по специфичния си начин

Хари Тончев и Даниеле Феббо

Българският джаз китарист Хари Тончев от 2 седмици е в България и се готви за сценична изява с формацията си, в която участват и контрабасистът Даниеле Феббо и барабанистът Борислав Петров.

Китаристът е роден в Пловдив, но от 2019 г. живее в предградията на Чикаго и се изявява в различни американски щати. Пред БНР-Радио София той посочи, че все още трябва време да мине, докато се напълнят клубовете в Щатите, както са познати отпреди ковид пандемията. Там публиката е предимно от студенти и музиканти. У нас има и любители, почитатели, немузиканти. И допълни:

"Импровизацията е едно пътешествие. Свирим свободно, но използваме импровизационни похвати не само от джаза, а и от други стилове. Целта е музиката да е разговорна, да има диалог, бърза реакция."

Даниеле Феббо изтъкна особено привлекателния и предизвикателен начин на музициране в "Хари Тончев трио" и емоцията, който се поражда.

На софийския концерт на 26 април вечерта публиката ще може да чуе авторски композиции и любими стандарти, но интерпретирани през специфичното свирене на формацията.

Към разговора на Боян Бочев е и подаръкът от музикантите – 3 изпълнения на живо в студиото на Радио София

Чуйте.

Предвидени са още 9-10 концерта в различни градове на България


По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна