Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски: Проектът ПП-ДБ приключи!

Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

"Проектът ПП-ДБ приключи, промяната се превърна в пълна контрабандна подмяна". 

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

"Кирил, който обяснява кой на кой е увиснал да ви кажа: молеше и скимтеше да го заведа при Борисов, който от два месеца не говореше с него. Молеше ми се: "Моля те, сдобри ни с Бойко. Моля те, моля те. Аз не го сдобрих. Тази вина трябва да я търсите в г-н Йордан Цонев, който един ден седящи с г-н Борисов в неговия кабинет, Йордан Цонев го хвърли като един малък пудел и затвори вратата след него. И Борисов гледаше като Тодор Живков на 9 срещу 10 ноември. Като го видя, стана и го прегърна, защото Бойко има голямо сърце, което може да вземе всички в него, със сигурност. И след изборите аз предричам, че след изборите е много вероятно този пудел да е част от неговия кучкарник", коментира той.

Пеевски призова Петков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не коментират с кого ще управлява ДПС, защото това зависи единствено от вота на избирателите и решението на движението. 

"Първо да видим как ще ни подреди народа. Може пък аз да застана между тях и да направя баланса да не могат да откраднат държавата Кирил Петков и компания. Със сигурност няма да им позволя да разбият българските служби, да разбият българската правосъдна система. Ето, аз го обявявам, защото винаги казвате, че има нещо задкулисно. Не. Аз няма да им позволя да разбият държавата. Аз, Делян Пеевски", заяви той.

А в коментара си освен тях замеси и друго знаково лице на ПП – Лена Бориславова.

"Не знам защо тези две булки обясняват тази работа. Кирил Петков може да бъде булка само на Борисов, защото той е като един сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя. Бъдете сигурни. От днес ви го предричам. А до него сигурно ще е неговата приятелка, която е по телевизиите. Ще драскат, ще скимтят, ще искат да влязат в неговия кучкарник. Сигурно за да си играят с неговите овчарки. Този проект приключи и той остана при контрабандните канали и при техния ментор Рашков", заяви Пеевски. 

Минути по-късно съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори на казаното от Делян Пеевски.

"Във връзка с репликите на Пеевски за пудели, булки и т.н., аз въобще не искам да влизам в тези мутренски изяви на г-н Пеевски. Но едно ще му кажа. Нека ме чуе. Аз абсолютно не вярвам, че той би посмял да ми ги каже тези неща, ако бяхме само двамата и бодигардите са му отвън", коментира Петков. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна