Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброто заразява - Time heroes връчи годишните си награди за доброволчество

Снимка: Радио София

За седма година Time heroes връчи годишните си награди за доброволчество. От общо 181 номинации, журито отличи 15 геройски истории.

„Мотивацията ни да го правим е да разказваме истории за доброто, т.е. за човешка солидарност, човечност, подадена ръка, по различен начин да се вдъхновят хората“, каза пред Радио София Наталия Иванова от Time heroes.

Михаела Стайкова от Сдружение „Операция: Плюшено мече“ и Свилен Делчев, който е доброволец в различни кампании обясниха, че не се чувстват като герои. За тях е важно, когато имат мисия, тя да бъде изпълнена.

„Аз бих казала, че всички наши доброволци в „Операция: Плюшено мече“ са изключителни герои. Това са хора с различни професии, живеят в различни обстоятелства, някои от тях самите се борят с различни проблеми и въпреки това, всяка година намират време да дарят. Доброволците при нас са два вида – едните доброволстват за дълъг период от време, а другите доброволстват от септември до декември“, каза Михаела Стайкова.

„Ние сме най-обикновени хора. Опитваме се да правим неща, които се определят за добри, опитваме се да ги показваме. Нашата цел е това, че доброто заразява“, сподели Свилен Делчев.

В годишните награди на Time heroes Свилен Делчев е отличен с Приз за вдъхновение, а Сдружение „Операция: Плюшено мече“ с Приз за посветеност.

Журналистът от Радио София Катя Василева получи Приз за гласност в радиоефира.

Предизвикателството за доброволците на Time heroes в Купата на героите през април е в подкрепа на децата и младежите със специални потребности.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна