Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евтим Милошев: Културният туризъм си струва самостоятелно да се развива

Евтим Милошев във Велико Търново
Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Министерството на туризма, общините и туроператорите разработват програми, с които чрез съвместно финансиране да популяризират България за развитие на различните видове туризъм. Един от акцентите е културният туризъм, заяви на среща с туристическия бизнес във Велико Търново служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Тези програми вече вървят по Черноморието, предстои да се разработват и за културния туризъм и да навлязат навътре в страната, а не да пренасочваме туристи от Черноморието, посочи ресорният министър Евтим Милошев:

"По-скоро говорим за туристи, които да потребяват културния туризъм сам по себе си, а не туристите, които са отишли да почиват на морето, да ги докараме до тук. Търново и въобще културният туризъм е нещо, което си струва самостоятелно да си се развива. То не е турист, който ще го доведем на морето, пък ще го закараме в Родопите, Търново или Видин".

На срещата, домакинствана от кмета на Велико Търново Даниел Панов, се включиха Гимназията по туризъм и двата университета в града, а от туристическия бизнес са посочили като основен проблем липсата на кадри.

Служебният министър на туризма откри тази вечер във Велико Търново гостуващото представяне на "София филм фест".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени