Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

39-о издание на националното изложение на цветя "Флора 2024" в Бургас

Снимка: БНР Бургас

В Бургас се открива 39-ото издание на националното изложение на цветя "Флора 2024".  Участват над 90 фирми, професионални организации и експерти в сферата на ландшафния дизайн. Залите на експозиционния център привличат с подредени цветни аранжировки и арт инсталации.

Концерти, работилници за деца и демонстрации на флористи ще създават цветно настроение в дните на традиционното изложение на цветя в Бургас. Сцените ще бъдат на открито, а до изложбените площи ще се провеждат различни демонстрации, като изработване на великденска украса, аранжировки на сезонни цветя и детски работилници. Традиционно ще бъдат представени цветя, дървета и храстовидна растителност.

"Имаме производители на цветни разсади, на материали, имаме вносители на такива висококачествена продукция, внос от Гърция, от Турция, набляга се най-вече на цъфналите сезонни растения. Това са и цветята, които най-много радват посетителите и аз, както всеки би искал да отнесе в дома си, в градинката, която отглежда, на балкона нещо цъфнало, красиво, благоуханно. Няма да изневерим на тази традиция и да покажем най-интересните, най-красивите сезонни цветя в момента", обясни Мирослава Аргирова, управител на експоцентър "Флора". 

Изложението ще продължи до 6 май.

"Все пак ние започваме ден преди Цветница. Периода на изложението обхваща Великден, 1 май, така че се очаква така едно избухване от цветно арт пространство вътре в залите", заключи Аргирова.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени