Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 400 деца участваха във фестивала "Талантите на Смолян"

Сградата на Родопския драматичен театър.
Снимка: БГНЕС

Близо 400 деца участваха във фестивала "Талантите на Смолян". Той няма конкурсен характер и се проведе в сградата на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов".

Четири часа и половина продължи концертът на талантливи деца и ученици от целия град включени във формации към читалища, училища, хореографски групи.

Фестивалът се превърна отново в празник, в който децата пяха, танцуваха, рецитираха и завладяха сцената и публиката, която бурно ги аплодираше след всяка изява.

Целта на фестивала е да се откликне на потребностите за изява на децата и да се покажат техните таланти. Всички да се обединим заедно срещу употребата на наркотични вещества и противообществените прояви. Секретарят на община Смолян Момчил Николов, откри фестивала и пожела на талантливите деца да създават красота и да растат здрави и щастливи:

"Децата и младите хора са са най важни и родители. Винаги сме се старали да създаваме условия за тяхното развитие в областта на изкуствата, науката, спорта. Това, само по себе си, не е достатъчно. Всяко дете има нужда и от изява. Именно днешният форум е възможност нашите деца да се изявят в областта на изкуствата. Успех на талантите!".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна