Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане" нареди листата в Благоевград - само местни

Цвета Рангелова (в средата) отново ще води листата на "Възраждане" в Благоевград
Снимка: Кети Тренчева

Партия "Възраждане“ ще се бори за второто място на предсрочните парламентарни избори и е готова с проект за кабинет. Преговори за парламентарно мнозинство са възможни с всички партии, без ДПС. Това заяви в Благоевград адвокат Цвета Рангелова, която отново е водач на листата за областта.

Днес преди обед "Възраждане“ регистрира листата си за предстоящите избори в Районната избирателна комисия в Благоевград. Тя е с 13 кандидати и е първата, в която има само хора от региона, каза Цвета Рангелова:

"За разлика от всички останали "парашутисти", които сега чета, че ще бъдат отново водачи на листи в Благоевград и които гледат на нашия район единствено като на предизборен туризъм, да си напазаруват електорат".

От "Възраждане“ очакват да бъдат втората политическа сила след националните парламентарни избори на 9 юни и ако получат мандат от президента, ще го реализират:

"Ние се борим за второто място. От избирателите, разбира се, зависи това да бъде така. Ние сме готови с проект за кабинет и сме готови да го изпълним".

Готови ли са обаче на преговори с другите политически партии, които ще влязат в парламента?

"Правилото ни за невлизане в коалиция почива единствено и само на различията ни за национални политики. Нямаме драма да преговяраме с всички останали партии - без ДПС, разбира се".


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна