Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Перник отварят събирателен пункт за опасни домакински отпадъци

Снимка: БГНЕС

И тази пролет перничани ще имат възможност да предадат опасни домакински отпадъци в специален събирателен пункт. Той е мобилен и днес 30 април за седми пореден път ще бъде в Перник.

От община Перник призовават домакинствата да се възползват от услугата. С предаването на опасните отпадъци в мобилния пункт ще се ограничи попадането им в общите битови отпадъци и замърсяването на околната среда.

От 10 до 13 часа пунктът ще бъде в центъра на града - на паркинга до Регионалния исторически музей, а от 13.30 до 16.30 часа- в кв. "Изток" - пред сградата на бившото кметство.

В пункта мога да бъдат предавани лекарства с изтекъл срок на годност, мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди и други опасни отпадъци.

Националната система за разделно събиране и третиране на опасни отпадъци от домакинствата функционира от 2014 година, а Перник е част от нея от 2021 година, като ежегодно на територията на града се провеждат две кампания - през пролетта и есента.

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна