Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Желязков ще се бори за Европа, а Фандъкова за родния парламент

Снимка: БТА

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ ще е водач на листата на ГЕРБ-СДС за европейските избори, потвърдиха за БНР от партия ГЕРБ, а Мария Габриел няма да е кандидат за евродепутат. 

Крайният срок за регистриране на листите за Европейския парламент е 7-и май. 

Станаха ясни водачите на ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще е водач на две листи – на 25 МИР в София и на Пловдив град. Росен Желязков ще е водач и на листата за Благоевград, две листи ще водят още Цвета Караянчева – в Кърджали и Пловдив област и Делян Добрев - в Хасково и в Разград.

Нови са водачите на двата софийски района 23-ти и 24-ти. 

В 23-ти, където традиционно листата беше оглавявана от лидера на СДС Румен Христов – сега ще води Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет в последния мандат на кмета Йорданка Фандъкова, която също е кандидат за депутат като втора в листата на 25 МИР в София. 

Румен Христов ще води листата в Монтана. 

В 24 МИР в София ще води Рая Назарян. 

Тома Биков ще е водач в Силистра, Бедрос Пехливанян – в Русе, Любомир Христов – в Шумен. 

Двамата заместник-председатели на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов отново ще са водачи, съответно на Габрово и Варна.  

Остават водачите – Жечо Станков в Бургас, Костадин Ангелов – във Велико Търново, Росица Кирова – във Видин, Красен Кръстев във Враца, Деница Сачева в Добрич, Христо Терзийски – в Кюстендил, Николай Нанков ще води отново листата за предсрочния парламентарен вот в Ловеч, Екатерина Захариева – в Пазарджик, Георг Георгиев  - в Перник, Пламен Тачев – в Плевен. 

Красимир Вълчев отново ще е водач на листата в Стара Загора, Десислава Танева традиционно ще е водач в Сливен, Красимир Събев – в Смолян, Младен Маринов – в София област, а Теменужка Петкова повежда отново листата в Търговище. 

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна