Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова поема към законодателната власт с амбиция за развитие и стабилност

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС регистрираха листата си в лидерския 25-ти многомандатен избирателен район София.

Водач на листата е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а втора - бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

Пред журналисти тя заяви, че поема към законодателната власт с амбицията за развитие и стабилност.

"Водач на листата е нашият лидер г-н Борисов. И всички ние ще работим за прагматични решения, решения, които да подобряват живота на хората, защото без стабилно управление в държавата нещата буксуват и не се случват. След 3 години популизъм, лутане, е време за прагматизъм и работа. Там сме добри, защото промяната е постоянен процес. Това не е брошка на ревера на някоя партия или на няколко лидери", коментира бившият градоначалник на столицата.

На въпрос как приема коментарите на политически сили, които обвързват ГЕРБ и ДПС в следващия парламент, Фандъкова заяви:

"Слушам опорните точки на партии, които нямат какво да предложат, които нямат програма. Ние ще правим позитивна кампания, както винаги сме го правили. Залагаме на контакта с хората, на разговора с хората, защото на хората им трябват условия и свобода за изява, на бизнесът му трябват условия и свобода за изява. Разбира се, държавата трябва да се погрижи и за уязвимите групи, за хората с различни проблеми, за децата с различни проблеми. Това са темите, които вълнуват хората".

В 25 избирателен район - София, Бойко Борисов ще се изправи срещу лидера на БСП Корнелия Нинова, лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, срещу лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, Христо Петров - Ицо Хазарта от ПП-ДБ. Водачи в района са още Ваня Григорова от "Солидарна България" и Михаил Миков от "Левицата".

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна