Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Game Changers: Саундтрак на градската действителност

| обновено на 09.05.24 в 11:05
Снимка: Pixabay

Game Changers е иновативен аудио-визуален проект, който претендира да бъде повече от просто музикален албум. Създаден под ръководството на Данислава Делчева, основател на организацията "Рефлектор", албумът изследва градската среда чрез своите най-автентични звуци и визии. Компилацията включва десет композиции и десет съпътстващи видеа, които документират ежедневието на града – от шума на строежите до живота в парковете и междублоковите пространства.

Албумът предлага уникален поглед към социалните въпроси, които формират днешния градски пейзаж, като консуматорство, бедност, свобода на изразяване и социално изключване. Всяка композиция и видео резонират с теми, които задават въпроси и понякога предлагат жизнеутвърждаващи отговори, базирани на реалността, в която живеем.

В интервю за предаването "Нашият ден" Делчева споделя: "Този проект е разширение на нашата мисия в "Рефлектор" – да създаваме социални проекти чрез изкуството. Идеята за Game Changers се роди от желанието да уловим и предадем динамиката и разнообразието на града по начин, който да стимулира размисъл и диалог."

Game Changers не е само музикален албум, а документален проект, който засяга всички аспекти на градското пространство. От звуците на улиците и градския транспорт до гласовете на гражданите. Албумът се стреми да запечата атмосферата на града и да предизвика зрителя да види зад обичайното.

Премиерата на албума е насрочена за 10 май и ще се реализира в "Топлоцентрала". Събитието обещава да бъде не просто културен момент, но и социален коментар, отразяващ съвременната реалност.

Чуйте разговора в звуковия файл. 

Музикален екип:
Божидар Василев (TromBobby)
Петър Йотов (Peyotoff)
Евден Димитров (EVDN)
Радо Казасов
Визуален екип:
Владислав Лепоев
Никола Ганев
Ребека Найденова
Стела Гочева
МОРТЕВ (типография на логото)
Концепция и soundscaping: Данислава Делчева

По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени